Ποινή αποκλεισμού ενός έτους με δίμηνη αναστολή, επιβλήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της Super League στον Χρήστο Αρκούδα της ΑΕΚ, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία στο ματς με τον ΟΦΗ.

"Καμπάνα" στον Χρήστο Αρκούδα από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League. Ο αμυντικός της ΑΕΚ, ο οποίος πιάστηκε θετικός στην ουσία "οξιλοφρίνη" στον αγώνα με τον ΟΦΗ, τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού 10 μηνών (εντός έτους και αναστολή δύο μηνών). Οπερ σημαίνει δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Αναλυτικά:

"Αρκουδας Χ. (ποδοσφαιριστης), ΠΑΕ ΑΕΚ: διότι : «σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 26-1-2013 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ - ΟΦΗ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το A΄ δείγμα ούρων, στο οποίο ανιχνεύθηκε η διεγερτική ουσία Οξιλοφρίνη, (κατηγορία S6. b, λίστα απαγορευμένων ουσιών της WADA). Η παρουσία της προαναφερόμενης απαγορευμένης ουσίας επιβεβαιώθηκε κατόπιν ανάλυσης και του Β΄ δείγματός σας.

Ήτοι για παράβαση των άρθρων 128 Α επ. του Ν. 2725/99 όπως ο νόμος αυτός ισχύει σήμερα και 24 του Π.Κ. της ΕΠΟ σε συνδυασμό με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 34912/11 των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Πολιτισμού και Τουρισμού, της κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθ. 3956/12 των Υφυπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού, του Κανονισμού Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης στις Διοργανώσεις και εκτός των Διοργανώσεων της FIFA και του κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA»: «Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΑΕΚ. Δέχεται ότι ο α΄ εγκαλούμενος τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτόν πράξη υπό τις περιστάσεις του άρθρου 10.5 της Υ.Α 3956/17-2-12 (Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού) σε συνδυασμό με το άρθρο 24 Γ. 2 του Π.Κ. της ΕΠΟ. Επιβάλλει στον Χ. ΑΡΚΟΥΔΑ ποινή αποκλεισμού διαρκείας ενός (1) έτους. Αναστέλλει εν μέρει την ως άνω ποινή για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών".

Πηγή Πηγή:contra.gr