Μέχρι τώρα είχαμε τις προσπάθειες του μονοπωλίου εκμετάλλευσης των πνευματικών δικαιωμάτων, τα νομοσχέδια και νομοθετήματα που προστάτευαν τα εμπορικά τους δικαιώματα χωρίς να πολύενοχλούν το απαραβίαστο των επικοινωνιών μας.

Επίσης προσπαθούσαν να διαφημίζουν με όποιον τρόπο μπορούσαν τις περιπτώσεις που κατάφερναν να πιάσουν κάποιον και να τον φορτώσουν με καταγγελίες για παραβίαση της νομοθεσίας, εξαντλούσαν τις χρηματικές αποζημιώσεις που ζητούσαν σε τέτοιο γελοίο βαθμό ώστε να ζητάνε εκατομμύρια από κάποια μητέρα επειδή η κόρη της αντάλλαξε μερικά τραγούδια με τις φίλες της.

Ο σκοπός όλου αυτού βέβαια δεν είναι γιατί ήταν σοβαρές οι παραβιάσεις που έφταναν στα δικαστήρια, αλλά για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να σπείρουν τον φόβο στους πολίτες έτσι ώστε να μην τολμάει κανένας να τις αμφισβητήσει, είτε λόγω είτε έργω.

Η Δευτέρα που μας έρχεται θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η “Μαύρη Δευτέρα του Internet”. Θα ξεκινήσει ένα σύστημα ελέγχου στις επικοινωνίες των χρηστών στο διαδίκτυο στις ΗΠΑ.

Διαβάστε σχετικά με τα άσχημα νέα στο παρακάτω άρθρο από το The Daily Dot.

(Αναδημοσίευση με μετάφραση στα ελληνικά, από The Daily Dot: “New anti-piracy system will hit U.S. Internet users next week”, By Kevin Collier on February 22, 2013)

Ένα νέο αντι-πειρατικό σύστημα θα χτυπήσει τους χρήστες του Διαδικτύου στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα

από τον Kevin Collier, 22 Φεβ 2013

Από την επόμενη εβδομάδα, οι περισσότεροι χρήστες του Διαδικτύου στις ΗΠΑ θα υπόκεινται σε ένα νέο σύστημα επιβολής πνευματικών δικαιωμάτων που θα μπορούσε να τους αναγκάσει (ως τιμωρία) να ολοκληρώσουν κάποια εκπαιδευτικά προγράμματα, και ακόμη και να τους μειώσει τις ταχύτητες σύνδεσής τους στο Διαδίκτυο σε σημείο που να είναι πολύ αργές.

Μάθαμε από μια πηγή με άμεση γνώση του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης Πνευματικών Δικαιωμάτων (Copyright Alert System,CAS), ο οποίος μας ζήτησε να μην τον κατονομάσουμε, μας είπε στην Daily Dot ότι, οι πέντε πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) που συμμετέχουν, θα ξεκινήσουν το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα την Δευτέρα.

Οι ISPs, γίγαντες της βιομηχανίας, η AT&T, η Cablevision, η Comcast, η Time Warner, και η Verizon, θα ξεκινήσουν τις εκδόσεις του CAS στα συστήματα τους, σε διαφορετικές ημέρες καθ' όλη την διάρκεια της επόμενης εβδομάδας. Η Comcast αναμένεται να είναι η πρώτη, ξεκινώντας αυτή τη Δευτέρα.

Το CAS, σχεδιάστηκε ως μια "εκπαιδευτική" υπηρεσία για την καταπολέμηση της περιστασιακής πειρατείας στις ΗΠΑ, έχει επικριθεί γιατί έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τα εταιρικά συμφέροντα, εις βάρος του μέσου χρήστη του Διαδικτύου. Αν και δεν απαιτείται από τους ISPs να κόβουν την πρόσβαση στο Διαδίκτυο για τους κατ' επανάληψη πειρατές, όπως συμβαίνει στη Γαλλία και τη Νέα Ζηλανδία, θα κλιμακώσει την άσκηση των διώξεων και των ποινών για τους ύποπτους χρήστες που κάνουν πειρατεία, αρχίζοντας με το να μειώνεται σημαντικά η ταχύτητα της σύνδεσης τους, μετά από πέντε ή έξι αδικήματα.

Αν και ο διευθύνων σύμβουλος του συστήματος υποσχέθηκε να προσλάβει έναν ανεξάρτητο σύμβουλο για να επιτηρεί το λογισμικό που θα επισημαίνει τους παραβάτες πνευματικών δικαιωμάτων, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμη.

Η ημερομηνία έναρξης δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα, η πηγή εξέφρασε έκπληξη για το γεγονός ότι η είδηση έχει διατηρηθεί τόσο καλά κρυμμένη από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά ήδη φημολογείται εδώ και αρκετές εβδομάδες, ότι θα είναι προς το τέλος του Φεβρουαρίου.

ο CAS διαθέτει επίσης ένα κομψό νέο διαφημιστικό βίντεο (διάρκειας 2 λεπτών), όπου μια γυναίκα εξηγεί τη διαδικασία με ένα χαλί από απαλή μουσική τζαζ.


Πηγή Πηγή: insomnia.gr