Καταπέλτης ήταν ο πρόεδρος τ ου τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσαλονίκης για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, το οποίο χαρακτήρισε «Μηχανή υπεξαιρέσεων».

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας και σύμφωνα με τη λεκτική του προέδρου...

θα είναι σκληρή. Οι συνήγοροι του πρώην δημάρψου ζήτησαν να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου.

Το δικαστήριο πρότεινε την ενοχή του Β. Παπαγεωργόπουλου καθώς όπως υποστηρίζει «Γνώριζε και ενέκρινε τα πάντα αλλά άφηνε τον χειρισμό στον Μ. Λεμούσια».

Ένοχος είναι και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και δεξί χέρι του Β. Παπαγεωργόπουλου, Μ. Λεμούσιας. «Όλα γίνονταν με τη γνώση και τη συγκατάθεσή του» αναφέρθηκε στο δικαστήριο. Προστέθηκε επίσης πως υπεξαίρεσαν χρήματα με προφανές πρόσχημα να στηρίξουν οικονομικά, την παράταξη του Β. Παπαγεωργόπουλου, την «Αναγέννηση».

Το δικαστήριο πρότεινε την ενοχή του και Π. Σαξώνη για την υπεξαίρεση του ποσού των 17.962.000 ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Επίσης, κατηγορείται για πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Την ενοχή και των δύο πρώην διευθυντών της ταμειακής υπηρεσίας, Θωμά Γκόλα και Γεώργιο Γκαϊτατζή πρότεινε το δικαστήριο με την κατηγορία της παροχής διευκολύνσεως στον Σαξώνη για την παράνομη δραστηριότητα της υπεξαίρεσης.

Αθώοι οι αντιδήμαρχοι, σύμφωνα με το δικαστήριο, καθώς και οι υπόλοιποι υπάλληλοι που φαίνονταν ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, αφού όπως αναφέρθηκε από τη θέση τους δεν μπορούσαν να αποτρέψουν την υπεξαίρεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών Μ. Ζορπίδης ξέσπασε σε λυγμούς.

Πηγή Πηγή: ksipnistere.blogspot.gr