Μειώσεις μισθών με περικοπές και σε επιδόματα, αλλά και χιλιάδες αποχωρήσεις υπαλλήλων από τις τράπεζες φέρνει το μέλλον μέσα στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στον τραπεζικό τομέα. Οι πληροφορίες θέλουν την πλευρά των διοικήσεων των ιδρυμάτων να προτείνουν στην ΟΤΟΕ την κατάργηση επιδομάτων όπως το γάμου, το ξένης γλώσσας και το επίδομα ισολογισμού ώστε οι τελικές μειώσεις μισθών που θα προκύψουν να κινούνται από το 18% ως και το 20%.

Δηλαδή για ένας υπάλληλο που είναι σήμερα στο 9ο κλιμάκιο και μαζί με την πολυετία και το επίδομα πτυχίου έχει μισθό 1.357 ευρώ η μείωση θα σημάνει έναν νέο μισθό κοντά στα 1.085 ευρώ. Αντίστοιχα για έναν υπάλληλο με 15 έτη και όλα τα προβλεπόμενα επιδόματα (γάμου, τέκνων, πτυχίου κλπ) ο μισθός πέφτει από τα 1.645 στα 1.316 ευρώ. Για ένας υπάλληλο με 21 έτη προϋπηρεσίας και όλα τα επιδόματα ο μισθός από τα 2.081 ευρώ πέφτει στα 1.665.

Δεν είναι όμως μόνο οι μειώσεις των μισθών. Τα νέα οργανογράμματα στο νέο τοπίο μετά τις συγχωνεύσεις προβλέπουν μεγάλη μείωση προσωπικού.

Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2015 θα έχουν μειωθεί κατά 30% των υποκαταστήματα των τραπεζών. Ήδη ένας αριθμός κοντά στους 8.000 υπαλλήλους υπολογίζεται ότι θα αποχωρήσει μέσα στους επόμενους μήνες είτε μέσω εθελουσίας εξόδου, είτε με τη μη ανανέωση συμβάσεων. Μέχρι το τέλος του 2015 αναμένεται να μειωθούν στον τραπεζικό κλάδο κατά 25.000 οι θέσεις εργασίας

Πηγή Πηγή: newsit.gr